Mušketýr filtr

Kvašení Spodní
Extrakt 10,8 % hm.
Alkohol 4,5 % obj.
Chuť Sladová s karamelovým dozníváním, příjemná hořkost a vyšší plnost
Složení pitná voda, ječné slady, pšeničný slad, upravený chmel, chmelové produkty
Odrůdy Premiant, Žatecký poloraný červeňák

Průměrná energetická hodnota na 100 ml: 161 kJ/ 38 kcal

Pivo Mušketýr vyniká především vysokou plností a zlatavou barvou. Tyto vlastnosti mu dodávají čtyři druhy použitých sladů – slad český a tři druhy sladů speciálních. Použitím více druhů sladů při jeho výrobě má Mušketýr ještě plnější a lépe vyladěnou chuť. Žatecký chmel pak zajišťuje příjemnou hořkost a jemnou chmelovou vůni. To vše společně s vodou čerpanou z artézských studní v křivoklátských lesích vytváří lahodnost a jedinečnost tohoto piva.

Kombinace s pokrmy: Tradiční české pokrmy, jako jsou guláš, vepřový řízek, hovězí steak nebo nakládaný sýr.

Kvašení Spodní
Extrakt 11,8 % hm.
Alkohol 4,9 % obj.
Chuť Plná s lehce karamelovou nasládlostí, střední hořkost s příjemným dozníváním
Složení pitná voda, ječné slady, pšeničný slad, upravený chmel, chmelové produkty
Odrůdy Premiant, Žatecký poloraný červeňák
Nutriční hodnoty

Nefiltrovaný Mušketýr vyniká vysokou plností a zakalenou tmavší zlatavou barvou. Tyto vlastnosti mu zajišťují čtyři druhy použitých sladů – slad český a tři druhy sladů speciálních. Žatecký chmel mu zase dodává příjemnou hořkost a jemnou chmelovou vůni. Díky použití více druhů sladů a přítomnosti pivovarských kvasinek si můžete vychutnat ještě plnější a lépe vyladěnou chuť.

Kombinace s pokrmy: Tradiční české pokrmy, jako jsou vepřová pečená masa, středně přezrálý sýr z kravského nebo ovčího mléka.

Kvašení Spodní
Extrakt 13,3 % hm.
Alkohol 5,6 % obj.
Chuť Sladší, karamelová, sladová s výraznější chmelovou hořkostí. Příjemná karamelové a chmelové doznívání. Střední říz, střední plnost.
Složení pitná voda, ječné slady, upravený chmel, chmelové produkty
Odrůdy Sládek, Žatecký poloraný červeňák

Průměrná energetická hodnota na 100 ml: 209 kJ/ 50 kcal

Nutriční hodnoty

Krušovice Malvaz byl vždy vyráběn při významných příležitostech a je ukázkou přísně střeženého umění sládků, které se předává po generace. Základem tohoto polotmavého speciálu s extraktem původní mladiny 13 % hm. je tradiční postup výroby z výběrových sladů, žateckého chmele a vlastní vody z podzemních vrtů. Jeho sytě zlatá, až jantarová barva předznamenává intenzívní zážitek. Sílu a chlebnatost staročeského Malvazu vyvažuje výraznější, déle trvající sametová hořkost. Plnou, dlouho přetrvávající chuť pak ocení zejména opravdoví pivní fajnšmekři.

Kombinace s pokrmy: Výraznější, kořeněná jídla – pečené maso, hovězí steaky (např. s pepřovokoňakovou omáčkou), maso v kombinaci s karamelizovanou šalotkou.

Předchozí Následující

Rozcestník

Kde čepujeme

Královi už bylo 18.
a tobě?

ano, bylo ne, nebylo
Litujeme, ale obsah stránek je určen osobám
starším 18 let.